God gamaldags havremjølssuppe (oppskrift frå Mary Brautaset –02)
Kok opp 1 dl vatn pr. personBland 1 dl sammalt havremjøl i 4 dl mjølkRør ut i panneKok 10-15 minuttTilsett 1-2 skårne svisker, ev. rosiner, dadlar, litt salt og natursukkerSpelt-snask (spelt-scones)2 dl steinmalt spelt m/30% kostf.2 dl platetørka havregryn1 dl rosiner1 dl solsikkefrø (evt. hakka valnøtt)1 ts bakepulver2 ts natron (toppa)2 dl sur mjølk (alle typer kan brukast)Bland alle tørre ingrediensar,rør inn sur mjølk,rull runde "mandarinstore"bollar i hendene og legg på steikeplate med ein gongSett i varm ovn200-210 grader, i ca 20 min
Dette vert omlag 8-9 stkServerast nysteikte med brunost og ekte smør.Kald mjølk er godt attåt.kan brukast havremjøli staden for havregryn.Prøv då litt med mengda iforhold til resten. Deigen skal vere så fastat den ikkje sig utoverunder steikinga.Rosiner og nøtter kanvarierast, men valnøttog solsikke er godesmakar til dette mjølet.